Teknik Bilgiler

SERİGRAFİ
Bu baskı tekniği vatanı Japonya’dan, Amerika’ya oradan da Avrupa’ya yayılmıştır. Asırlardır kumaşlar, Çin ve Japonya’da şablonlarla basılmıştır. İlk zamanlar, kullanılan kâğıt, deri ve teneke şablonlarla, figürleri bağlantı izi bırakmaksızın basmak mümkün olmamıştır.Çünkü şablon izleri, şablon yüzeyinde belirli aralıklarla kalmıştır. Uzak doğuda eskiden kullanılan bu şablonlar üzerine kâğıttan kazınmış figürler yapıştırılarak bu figürler sayesinde bağlantı izi bırakmadan baskı yapılabilir hale getirilmiştir. Baskıların bağlantı izi olmaksızın yapılabilmesi için, çerçeve üzerine monte edilmiş, taşıyıcı ve boya geçirici, gözenekli bir yüzey kullanılır. Bu yüzey, dokuma iplikleri, doğal ve sentetik elyaflarla yapılan ince dokulardan oluşur. Bu dokulara GAZE yani Elek Bezi denir.İpek gazeler, kaymayan, döner iğne tekniği ile yapılan dokulardır. Daha sonraları, şablon baskı için tabii ipekten özel gazeler yapılmıştır. Çünkü bunlar özel yapıları, renk geçirme özellikleri, sağlamlık ve genişliği nedeniyle şablon baskı metoduna uygundur. Ayrıca paslanmaz çelik gibi metal gazeler, baskı boyalarının kuvvetli alkalilerine daha da dayanıklıdırlar. Sentetik elyafın ortaya çıkmasından sonra, bunun yüksek kimyasal direnç, esneklik ve sağlamlık gibi üstün nitelikleri yüzünden ipek gazeler önemini kaybetmiştir.Gazeler(Kalıplar) saf ipek, naylon, perlon ve metal kumaş tabir edilen bir nevi tüldür. Bu tülün elek gibi delikli oluşundan bu baskı türüne Elek baskı denilmiştir.Serigrafi baskı özellikle reklam baskılarında kullanılan bir baskı tekniğidir. Çünkü kâğıdın yanı sıra metal, porselen, tahta, plastik, deri, kumaş… gibi malzemelere baskı yapabilir.

Trigromi baskı nedir ?
Dört renkli baskıya trigromi adı verilir.

Baskı kalitesi nelere baglı olarak degişir ?
Bu öncelikle yapılmış olan çalışmanın saglıklı olmasına baglıdır.akabinde makine ayarlarına ve makineye baglıdır.Tek renkli makinelerde verimli sonuç almak çok daha zordur.minimum iki renkli makinede baskı yapmak saglıklı sonuç almanın ilk adımıdır.

 

LEKSAN ETİKET
Estetik görünüs açisindan en güzel etiket cinsidir. Iç ve dis mekanlarda kullanilabilir. En büyük özelligi tersten baski yapilmasidir bu yüzden boyasinda solma yada kararma olmaz. Malzeme dokunmaya karsi duyarli oldugundan tersten baski yapilarak baski yüzeyi ile temas olmayacagindan herhangi bir sorunla karsilasilmaz. Isikli tabelalar yüzeylerde kullanilabilir. Farkli boya kullanilarak arkadan verilen isikla geçirgenlik saglar.

 

ALÜMİNYUM VE PASLANMAZ ETİKETLER
Özellikle ısının fazla oldugu yerlerde tercih edilir. Isıya karşı dayanıklılıgı diger etiketlere oranla daha fazladır. Arkasına yapışkan yapıştırılabilir veya puntolama şeklinde monte edilir. Özelligine göre yada kullanılacagı yere göre bazı cinsleri vardır

 

İKAZ ETİKETLERİ
Malzemenin Özellikleri : Etiket üzerinde yarattigi 3 boyutluluk etkisiyle hem ürünün görünümünü zenginlestirir hem de yazi ve renklere derinlik ve parlaklik kazandirir. Böylece ürünün dikkat çekmesinde daha etkili olur. Yüzeyi düz olan tüm ürünlerin üzerine yapistirilabilir soguk yada sicak havadan etkilenmez.

 

ALÜMİNYUM PANELLER
Özellikle ısının fazla olduğu yerlerde tercih edilir. Isıya karşı dayanıklılığı diğer etiketlere oranla daha fazladır. Arkasına yapışkan yapıştırılabilir veya puntolama şeklinde monte edilir. Özelliğine göre yada kullanılacağı yere göre bazı cinsleri vardır

Copyright 2017 - Bilgiç Reklam. Tüm hakları saklıdır. ÖzdemirWeb